Ονυχοφαγία

Ονυχοφαγίαδεν είναι μόνο τα παγωτά κακή συνήθεια , αν και πολύ γλυκιά...


Το δάγκωμα των νυχιών  είναι μια συνήθεια που την συναντάμε σε μικρές ηλικίες αλλά μπορεί να  μας συντροφέψει μέχρι την ενήλικη ζωή .
Η παιδοψυχίατρος Τζωρτζίνα Κοντοπούλου μας μιλάει για την ονυχοφαγία.

Ξεκινάει συνήθως στη μικρή ηλικία και συσχετίζεται με το άγχος. Είναι μια έκφραση καθήλωσης στο στοματικό στάδιο ( πιπίλα δάχτυλο στο στόμα τσιγάρο αργότερα), ενώ είναι και ένας τρόπος να κατευνάζεται το άγχος.

- Σαν παιδοψυχίατρος πως προτείνετε να το αντιμετωπίσουμε?
Το καλό είναι ότι μια εσωτερική σύγκρουση εκφράζεται και μπορούμε να το δούμε
Οπότε θα πρέπει να δούμε τι αγχώνει το παιδί τους παράγοντες στρες στους οποίους εκτίθεται
Λύνοντας αυτούς και μετατοπίζοντας την απόλαυση σε κάτι άλλο αυτομάτως λύνεται
… τις περισσότερες φορές

Ειναι σημαντικό πάντως να μην πιέζουμε το παιδί να σταματήσει να τρώει τα νύχια του και να εφιστούμε την προσοχή του συνέχεια σε αυτήν του την συνήθεια.

Την Παιδοψυχίατρο-Ψυχοθεραπεύτρια Κοντοπούλου Τζωρτζίνα την βρίσκουμε στο ιατρείο της στην οδό Αγ.Θεοδώρας 11 και στο τηλέφωνο 2310 239 539


Αν τώρα η συνήθεια αυτή δεν έχει σταματήσει στην παιδική ηλικία και σας συντροφεύει στην ενήλικη ζωή μία λύση είναι να έχετε πάντα φροντισμένα χέρια  με φυσικό μανικιούρ ή και τεχνητά νύχια. 

Τα τεχνητά νύχια είναι πιο σκληρά, έχουν διαφορετική αίσθηση στο στόμα και τις περισσότερες φορές το άτομο απογοητεύεται γιατί δεν νιώθει την ίδια ικανοποίηση και σταματάει σταδιακά να βάζει τα χέρια στο στόμα.

Το φυσικό μανικιούρ δημιουργεί μια όμορφη εικόνα, εξαφανίζει τα πετσάκια γύρω από το νύχι και έτσι δεν υπάρχουν ξέφτια ή σπασμένα νύχια όπου προκαλούν το άτομο να βάλει τα χέρια στο στόμα .

Για να λύσετε το πρόβλημα της ονυχοφαγίας με μανικιούρ θα πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια και συχνή επαναληψιμότητα.


Photo by ian dooley on Unsplash

Διαβάστε ακόμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ