Eat your water

Eat your water

Photo by Maria Salazar from Pexels 

από το προσωπικό blog του  Dr. Murad's

"Να τρώς το νερό σου” είναι μια φράση που χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια για να εξηγήσω στους ανθρώπους ότι για να παραμείνει το σώμα τους επαρκώς ενυδατωμένο δεν είναι να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.
Αλλά τι σημαίνει "φάε το νερό σου ";


Όλοι γνωρίζουμε ότι οκτώ ποτήρια νερό - ενώ παραμένει ένας τρόπος να ενυδατώνετε το σώμα μας - σημαίνει επίσης οκτώ διαδρομές στο μπάνιο. Όταν τρώμε τρόφιμα πλούσια σε νερό, απορροφούμε νερό πιο αργά επειδή είναι παγιδευμένο στη δομή των τροφών . Αυτή η αργή απορρόφηση σημαίνει ότι το νερό στα τρόφιμα παραμένει στο σώμα μας περισσότερο, με πολλά πρόσθετα οφέλη.

pexels-photo-eat-your-water-estetica2.jpg

photo from pexels
Το αγγούρι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. 

Επειδή τα αγγούρια είναι 96% νερό, η κατανάλωση αγγουριού τριακοσίων γραμμαρίων είναι σχεδόν η ίδια με την κατανάλωση 300 γραμμαρίων νερού, αλλά καλύτερα. Εκτός από το γεμάτο ενυδατικό H2O, τα ωμά φρούτα τα λαχανικά και άλλες πλούσια σε νερό τροφές , περιέχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ίνες που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να δυναμώσουν τους μυς και να προάγουν την αθλητική σας απόδοση .
Το αγγούρι και τα ωμά λαχανικά περιέχουν το νερό σου.


Η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλει στην απώλεια ενέργειας, τους πονοκεφάλους και τη γενική υποτονικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που το πρώτο πράγμα που συνιστούν οι γιατροί εδώ και δεκαετίες είναι να πίνουμε αρκετό νερό. Ωστόσο, για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε άριστη κατάσταση, δεν χρειάζεται μόνο να παραμείνουμε ενυδατωμένοι αλλά και να καταναλώνουμε αρκετές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσουμε το σώμα μας να λειτουργεί σωστά. 
Με το να τρώτε το νερό σας, όχι μόνο ενυδατώνετε με H2O, αλλά γεμίζετε επίσης το σώμα σας με όλα όσα χρειάζεται για να γίνει ισχυρό και υγιές. Το σώμα μας ανανεώνεται συνεχώς, δημιουργώντας νέα κύτταρα που αντικαθιστούν τα παλιά και κατεστραμμέναΓι αυτό, είναι σημαντικό να τρώμε και να πίνουμε με σκοπό την προώθηση της κυτταρικής υγείας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να κρατήσουμε το σώμα μας επαρκή με στοιχεία κυτταρικής αποδόμησης, όπως βιταμίνη Α, άλφα λιποϊκό οξύ, ελαϊκό οξύ, πολυφαινόλες, φολικό οξύ και βιταμίνη C. 

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να βρεθούν σε ωμά λαχανικά και φρούτα που είναι πλούσια σε νερό . 


Πίνοντας πάρα πολύ νερό μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει απώλεια βιταμινών και μετάλλων καθώς ξεπλένονται καθώς το σώμα καταστρέφει τα πλεονάζοντα υγρά. Άτομα που προπονούνται για μαραθώνιο ή άλλα αθλήματα μεγάλης αντοχής έχουν βιώσει την καταστροφική μείωση των βιταμινών και των μετάλλων που μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, μυϊκές κράμπες ακόμη και αίσθημα έντονων παλμών της καρδιάς.

 Το κλειδί είναι να ενυδατώνετε στρατηγικά” τρώγοντας το νερό σας όλη την ημέρα, έτσι ώστε το σώμα σας να έχει μια σταθερή ροή ενυδάτωσης και θρεπτικών ουσιών για να το κρατήσει ενεργοποιημένο και σε άριστη κατάσταση .


Δεν λέω ότι πρέπει να απομακρύνετε εντελώς το πόσιμο νερό, αλλά με την κατανάλωση αρκετών μερίδων ωμών φρούτων ή λαχανικών κάθε μέρα, θα είστε σε θέση να μείνετε ενυδατωμένοι πολύ περισσότερο. Δεν είναι δύσκολη η αλλαγή, στην πραγματικότητα, αν κολλήσετε σε μια υγιεινή διατροφή γεμάτη από λαχανικά, φρούτα, καλά λιπαρά και δημητριακά ολικής αλέσεως όπως προτείνω στο Pitcher of Health (κανάτα της υγείας), θα καταλήξετε να τρώτε το μεγαλύτερο μέρος του νερού που χρειάζεστε κάθε μέρα για να παραμείνετε ενυδατωμένοι . 

Το άρθρο προέρχεται από το προσωπικό blog του Dr. Murad www.murad.com/blog

Μετάφραση, απόδοση : Evi Moisoglou 

Howard Murad M.D FAAD

“Να ζεις νεανικα είναι μια επιλογή που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα”

Η νεότητα είναι η αντανάκλαση του πως ζούμε, του πως νιώθουμε και του πως φαινόμαστε, γιατι όλες οι πτυχες της καθημερινότητας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με κάθε κύτταρο του οργανισμόυς μας.

Ο Dr. Howard Murad, είναι ο άνθρωπος που προσδιορίζει το όραμα και την κατεύθυνση της εταιρίας murad. Ο ίδιος ο Dr. Murad, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως πρέσβης των προϊόντων του και ως μέντορας σε θέματα υγείας του δέρματος.

Διαπιστευμένος Δερματολόγος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής (Δερματολογίας) στο Πανεπιστήμιο UCLA του Los Angeles

Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (FAAD)

Φαρμακοποιός

Κάτοχος 19 ευρεσιτεχνιών πάνω στη δερματολογία 

“Ένας από τους καλύτερους δερματολόγους της χώρας (ΗΠΑ) -Vogue

“Ο πιο πολύτιμος εμπνευστής γιτ ο 2013”-Spy Living

Aesthetic Visionary Award - Βραβείο για τη συολική προσφορά στην Κοσμετολογία

Διαβάστε ακόμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ