Μύθοι και πραγματικότητες στην εγκυμοσύνη part ΙΙ

Μύθοι και πραγματικότητες στην εγκυμοσύνη part ΙΙ

Τα do and don'ts  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μεταξύ αλήθειας και παράνοιας!

Βέβαια… τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι τόσο πολλοί οι μύθοι που χρειάζονται τόμοι για αναλυθούν! Παρόλα αυτά ας εστιάσουμε στους πιο συχνούς !

Ξεκινάμε λοιπόν από τον πιο απλό: 

Οι έγκυες δεν κάνει να ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Γιατί καλέ; Ψυχή δεν έχουν ; Μύθος λοιπόν, επιτρέπεται με μια βασική προϋπόθεση! Σε πολύωρες πτήσεις καλό θα είναι να κινείστε στο αεροπλάνο και να μην μένετε καθιστές για πολύ ώρα. Μετά την 36η βδομάδα να ξέρετε ότι οι περιορισμοί για τέτοια ταξίδια αυξάνονται!

 

Ο μύθος Νο2 συνοδεύεται από μια αγαπημένη ατάκα εγκύου στο ιατρείο: << Σοφία πρόσεξε τι θα βγάλεις, μόλις έφαγα! >> οπότε καλά καταλάβατε παίρνω το θάρρος να σας ανακοινώσω ότι ο μύθος που θέλει τις εγκύους να τρώνε για 2 δεν υπάρχει! Στην εγκυμοσύνη μας ενδιαφέρει η ποιοτική διατροφή και όχι η ποσοτική!

 

Απαγορεύεται το αλκοόλ ; Ε .. εν μέρει κρύβεται μια αλήθεια πίσω από αυτή την ερώτηση καθώς το κάπνισμα και το αλκοόλ απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη! Βέβαια… Βρετανικές έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασί αραιά και που δεν βλάπτει.. ( ίσα ίσα θα σας χαλαρώσει ) .

 

Μύθος Νο4. Οι έγκυες απαγορεύονται να κάνουν μανικιούρ-πεντικιούρ;

Όχι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην περιποιείστε τον εαυτό σας κορίτσια..

 

Και για τέλος άφησα τον αγαπημένο μου μύθο για αυτόν που

ξημεροβραδιάζομαι να καταρρίψω!

Θα έχω γάλα για να θηλάσω; ( εννοείται πως ναι.)

 Ανοίγω μεγάλο θέμα συζήτησης ( θα το αναλύσω με την ησυχία μου σε άλλο κεφάλαιο ) άλλα τι να κάνω που είμαι ανυπόμονη και το ακούω σχεδόν καθημερινά! Με πνίγει το δίκιο καταλαβαίνετε…..

Να θυμάστε 2 βασικά πράγματα. Ο θηλασμός 1ον  είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης και 2ον πρέπει να το θέλετε. Είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας  για να πετύχει ο θηλασμός!

 

 Photo by Nicole Honeywill on Unsplash

Sofia Oikonomou

Η Σοφία Οικονόμου είναι Μαία απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 

Παραδίδει μαθήματα σε μέλλουσες μητέρες για την προετοιμασία του τοκετού καθώς και συμβουλευτική για τον μητρικό θηλασμό.

Είναι διαχειρίστρια της σελίδα "I love my midwife"  όπου παρέχει συμβουλές για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Το διάστημα αυτό  είναι συνεργάτης του γυναικολόγου και μαιευτήρα Dr.Ηλία Κατσίκη .

Διαβάστε ακόμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ