Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι… ακόμη και στη διατροφή

Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι… ακόμη και στη διατροφή

Photo by Rezel Apacionado on Unsplash

Με τον ερχομό του νέου έτους, οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε νέους στόχους, προσωπικούς, επαγγελματικούς κτλ. Μεταξύ άλλων και στόχους που αφορούν την υγεία και τη διατροφή μας. Σας προτρέπω, λοιπόν, οι διατροφικοί σας στόχοι για το 2018 να περιλαμβάνουν:

1ος στόχος: Έμφαση στα καλά λιπαρά

Φεύγουμε πλέον από τη λογική της διατροφής που βασίζεται σε πολύ χαμηλά λιπαρά, και περνάμε στη θεωρία των καλών λιπαρών. Ελαιόλαδο, ελιές, αβοκάντο, ταχίνι και ξηροί καρποί είναι τα νέα διατροφικά must που κερδίζουν έδαφος και πρέπει να μπουν στη λίστα με τους διατροφικούς στόχους του 2018!

2ος στόχος: Ζάχαρη με μέτρο

sugar-pexels-photo-small.jpeg

photo by mali maeder on pexels

Ναι, η ζάχαρη είναι συνυφασμένη με την απόλαυση, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και η αλήθεια είναι ότι συχνά ξεφεύγουμε αρκετά από την έννοια του μέτρου… Ένας από τους διατροφικούς στόχους της νέας χρονιάς ας είναι ο περιορισμός της κατανάλωσής της (για όσους την υπερκαταναλώνουν) ή η αντικατάστασή της (όπου είναι εφικτό) με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, όπως η στέβια, η σουκραλόζη κ.α., που πρακτικά δεν έχουν θερμίδες.

3ος στόχος: Περισσότερα προβιοτικά

Κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος ως τα νέα συστατικά της διατροφής μας με σημαντικά οφέλη για την υγεία, κυρίως του εντέρου! Γιαούρτι, κεφίρ, ξινόγαλα συγκαταλέγονται στους νέους διατροφικούς στόχους της χρονιάς που έρχεται.

diet-frout-unsplash-sambazon-small.jpg

photo by Sambazon on unsplash 

4ος στόχος: Φυτικές ίνες στο μάξιμουμ

Βασικός διατροφικός στόχος και το 2018 η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών! Όσπρια, λαχανικά, φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης βρίσκονται ανάμεσα στα τρόφιμα που πρέπει να έχουν σημαντική θέση στην καθημερινή μας διατροφή.

5ος στόχος: Δοκιμάζουμε νέα είδη άσκησης

Δεν μπορούμε να μιλάμε για στόχους υγείας και να μην συμπεριλάβουμε, μαζί με τη διατροφή, και τη σωματική δραστηριότητα! Το 2018 βάζουμε στόχο να είμαστε πιο δραστήριοι, με περισσότερη κίνηση, λιγότερο αυτοκίνητο και ένα νέο είδος άσκησης! Ακόμα κι αν δεν είστε οπαδοί της γυμναστικής, υπάρχουν τόσα νέα είδη άσκησης που σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να ταιριάζει στα γούστα σας! Γιόγκα, πιλάτες, TRX, cross training, spinning, αλλά και πιο κλασικά είδη άσκησης, όπως η κολύμβηση, το περπάτημα, ο χορός, μπορούν να μας σηκώσουν από τον καναπέ και να συμβάλλουν στο να έχουμε καλύτερη υγεία το νέο έτος!


Konstantina Karasouli

Η Κωνσταντίνα Καρασούλη είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος πτυχιούχος του Τμήματος    Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου από το 2002 και κάτοχος Master στον τομέα της Κλινικής Διατροφής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την παιδική παχυσαρκία, συμμετέχοντας στις μελέτες «ELPYDES» και «GRECO», οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. 

Αναλαμβάνει τη διαιτολογική υποστήριξη και συμβουλευτική παιδιών και ενηλίκων με προβλήματα υπέρβαρου και παχυσαρκίας, βασιζόμενη στο Μοντέλο Τροποποίησης της Διατροφικής Συμπεριφοράς. Καταρτίζει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για την αντιμετώπιση νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, οι υπερλιπιδαιμίες, παθήσεις πεπτικού κ.α., ενώ ασκεί διαιτολογική παρακολούθηση κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Έχει ασχοληθεί με την επιστημονική επιμέλεια ποικίλων εταιρικών δράσεων, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής.

Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Συνταγές για σώμα και πνεύμα», από τις εκδόσεις Αρχέτυπο. Ένα πρακτικό βιβλίο με πολύτιμες γνώσεις και εύκολες συνταγές, που θα αλλάξει τη σχέση σας με το φαγητό και κατ' επέκταση με το σώμα και το πνεύμα σας. 

Την Κωνσταντίνα Καρασούλη την βρίσκουμε στο 

Διαιτολογικό Γραφείο Nutrimed

Μητροπόλεως 69, Θεσσαλονίκη

Τ: 2310 240690, 6972 809564


Διαβάστε ακόμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ